2016. január 12., kedd

Újratervezés... avagy fő a határozottság :)

Nemrég írtam a hőmérséklet takaróról, aminek nagy lelkesedéssel nekifogtam. Horgolgattam is a kis négyzeteimet egészen 9 napig, amikor is rájöttem, hogy annyira hektikus az időjárás, hogy ha sorba illesztem a négyzeteket, akkor valami egészen kusza katyvasz lesz a dologból. Így aztán nagy keservesen úgy döntöttem, hogy lebontom az első 9 napot és újrakezdem csíkosan. Utólag nem bántam meg, bár nagyon fájt, amikor felszedtem azt a 400 szemet, amivel kezdtem a takarót és rádöbbentem, hogy na akkor ezt 9-szer, hogy tudjam  terv szerint folytatni. Végül is két nap alatt sikerült a dolog.
A színeken is változtattam kicsit:

-1-ig fehér
0-5 rózsaszín
5-10 lila
10-15 kék
15-20 zöld
20-25 citromsárga
25-30 narancssárga
30-35 piros
35-40 bordó

Még a barnát szeretném valahova besorolni, de nem döntöttem el, hogy a tavaszi vagy inkább a nyári színekhez tenném.
Az első 10 nap után így néz ki a takaró:



A sorokban nem csak a színeket váltogatom, hanem a pálcákat is. Az egyik sor kispálca, a másik félpálca. Így, ha minden jól megy, akkor az év végére egy körülbelül 280x240 cm-es ágytakarót kapok majd... csak győzzem kivárni :)

2016. január 2., szombat

Új év, új projekt

Először is Boldog Új Évet Mindenkinek! Az újévi fogadalmam, hogy befejezek minden munkát, aminek tavaly nekikezdtem... Ígérem... Legalábbis megpróbálom! Persze azt is megígértem magamnak, hogy nem kezdek neki semmi új dolognak, amíg a régieknek nem érek a végére... Dehát persze ember tervez, Isten végez :)

Ennek megfelelően persze már az év első napján megszegtem az ígéretemet, és csatlakoztam egy Facebook csoporthoz, ahol "hőmérséklet takarót" készítünk. A projekt lényege, hogy 1 éven keresztül minden nap az adott hőmérsékletnek megfelelően egy előre meghatározott színskála szerint horgolunk egy-egy négyzetet vagy egy sort (vagy aki, amit szeretne), amelyek az év végére egy nagy takaróvá állnak majd össze.

Én személy szerint négyzeteket horgolok. Ezt a mintát választottam:



A színskálám pedig a következőképpen néz ki:

0 fok alatt - fehér
0-5 - kék
5-10 - zöld
10-15 - rózsaszín
15-20 - lila
20-25 - citromsárga
25-30 - narancssárga
30-35 - piros
35-40 - bordó

A koncepció még nem forrt ki teljesen a fejemben, de valószínűleg többféle árnyalatot fogok használni az egyes színeken belül.
A tárolásra is találtam egy nagyon jó ötletet, csak hungarocell és hurkapálca kell hozzá.



És akkor lássuk az én első négyzetemet tegnapról (bár a fotó nem túl jó, elnézést, de a fényképezőgépem tönkrement, és ugyan már úton van az új, de sajnos még nem érkezett meg).


A projekt azért jó szerintem, mert bár nagy dologról van szó, de a napi munka kevés vele... Csak győzzem kivárni, hogy elteljen az év :)

Ha van kedvetek Nektek is belevágni, az alábbi Facebook csoportban szeretettel várunk Mindenkit a "közös" munkához:

https://www.facebook.com/groups/1716081348604845/?fref=ts