2016. június 22., szerda

Ma se maradjunk foci nélkül :)

Javában tombol az EB-láz Magyarországon, bizony, sokunk most lát ilyet először (de reméljük, nem utoljára), hogy a magyar foci válogatott kijut egy nemzetközi versenyre. Bizonyára csak kevés ember van, akit ez nem érint meg legalábbis minimális szinten, ilyen vagy olyan okokból. Engem megérint, lévén, hogy - kis túlzással - amióta tart az EB nem láttam mást a TV képernyőjén csak focipályát vagy kiértékelős-kibeszélős stúdióműsort... Hiába, ez a focirajongó-feleségek sorsa. Na, nem mintha nem lenne minimális érdeklődés bennem, és nem ismerném el, hogy a mostani válogatott az eddigiekhez képest igenis szép eredményt ért el eddig, de azért talán a Feröer-szigetek-San Marino meccs (tudom, tudom ilyen meccs nincs az EB-n ;) ) nem érdekel :D

Azért most így 3/4 órával a magyar-portugál meccs előtt mégis izgulok (annak ellenére, hogy már nem a továbbjutás a tét) és szorítok a fiúkért, hogy a mai meccs után önbizalommal telve és ne összetörve menjenek tovább a következő fordulóba. - Vallomás vége :)

Minthogy bizonyára sokunknak van focirajongó férje, gyereke, unokája, dédunokája, unokaöccse stb. összegyűjtöttem néhány ötletet, hátha valakinek van kedve egy kis focis horgolmánnyal kedveskedni nekik. Én év elején nekiálltam egy takarónak, hogy majd elkészül június közepére, férj születésnapjára, de úgy döntöttem végül, hogy karácsonyi ajándék lesz belőle ;) A miért-et ne firtassuk.

Vannak itt focilabdák mindenféle verzióban, fiúknak-lányoknak egyaránt:









Takarók és párnák:







Poháralátét:



És egy-két motívum, amit felhasználhatunk mindenféle projektekhez :)





További ötletek itt








2016. június 20., hétfő

Egy rendhagyó bejegyzés - A yulin-i kutyák emlékére

"Az állatokkal szembeni kegyetlenség az alacsony és nemtelen kultúrák egyik legjellegzetesebb bűne."
Alexander von Humboldt

#StopYulin2016


Mostanában kezd a mániámmá válni, hogy "jeles" napokról egy-egy blogbejegyzés formájában emlékezem meg. A mai is ilyen, de sajnos a szó negatív értelmében. A mai nappal vette kezdetét az a yulin-i kutyahús fesztivál, mely alatt több, mint 10.000 kutyát mészárolnak le és fogyasztanak el kegyetlen módszerekkel és eljárásokkal. Annak ellenére, hogy a helyi és nemzetközi állatvédők több, mint 20 millió aláírást gyűjtöttek, és a kínai kormány is elhatárolódik a "fesztiváltól", továbbra is évről évre megrendezik abban a hitben, hogy a kutyahús elfogyasztása távol tartja a betegségeket. A helyzet iróniája, hogy maga a kutyahús nem veszélytelen, elfogyasztása trichinózisfertőzést, veszettséget és kolerát okozhat.

Mondanom sem kell, hogy engem, aki két csodálatos kutya és egy macska gazdája, aki világ életében kutyás volt, és aki megkönnyez minden egyes szerencsétlen gazdátlan, elárvult, nehéz sorsú állatot, minden évben újra és újra megráz a gondolat, hogy ismét elkezdődött, és hogy továbbra sem sikerült a fesztivált betiltani.

Ilyenkor minél közelebb akarom hozni magamhoz a kutyák, a macskák és összességében az állatok iránt érzett rajongásomat és szeretetemet (ha nem lennének már így is elég közel a szívemhez), és minél inkább a mindennapjaimban akarom tudni azt az érzést, mely nemesebbé tesz, és amely által jobb embernek érzem magam. Nem tudom elképzelni, hogy a jövőben valaha is közömbösen nézzek egy állatra, és ne rezdítsen meg valamilyen érzést a lelkemben. Ha ez így lenne, akkor úgy érzem, elveszíteném önmagam.

Kutyásként, természetesen, szeretem magam a hozzájuk fűződő motívumokkal, berendezési tárgyakkal körülvenni magam az otthonomban is, így ma ezeknek szeretném szentelni ezt a posztot... Hogy egy kicsit még közelebb érezzük őket magunkhoz és, hogy a yulin-i névtelen kutyákra is emlékezzünk valamelyest általuk.

Néhány filéhorgolással elkészíthető minta (a linkek között vannak fizetősök és ingyenesek is). Felhasználhatóak párnákhoz, képekhez, takarókhoz, táskákhoz stb.

https://uk.pinterest.com/pin/514536326152871027/ 














Az amigurumi kutyusok is bűbájosak tudnak lenni:









És természetesen készíthetünk berendezési tárgyakat, takarókat, szőnyegeket is, ha van hozzá kedvünk:









 Kedves Olvasó, kérlek ne feledd! Te "... egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél."
Antoine de Saint-Exupery