2015. december 29., kedd

Ez itt a reklám helye...

Az igazság az, hogy annyira el vagyunk havazva az építkezés befejezésével, hogy nem nagyon haladok a megkezdett munkáimmal. De nem halott a blog, igyekszem néha ide is nézegetni. Mivel a munkám miatt sokat ülök számítógép előtt, igyekszem a szabad perceket az internet bújásával, és minták, ötletek gyűjtögetésével tölteni. Meg persze fonalvásárlással, hogy majd, ha egyszer lesz időm, legyen miből dolgozni :)
Összegyűjtöttem néhány webshop, üzlet és egyéb fonal lelőhely elérhetőségét, amit kedvelek, és ahonnan szerintem érdemes vásárolni, mert jó áron jó minőségű fonalat lehet szerezni:

Külföldi viszonylatban szerintem verhetetlen a Yarn Paradise. Bár a szállítási költség magasnak tűnhet, ha nagyobb mennyiséget szeretnénk rendelni, innen mindenképpen érdemes, mert a fonal árát és a szállítási költséget összeadva, még így is jobban járunk, ha az általuk forgalmazott fonalakat tőlük vesszük meg, mint a magyar webáruházakban. Ráadásul sok olyan fonalat is árulnak, amelyeket itt Magyarországon nem is lehet beszerezni. Többnyire Ice és Kuka fonalakat árulnak. Folyamatosan vannak akcióik meg kifutó termékeik, amiket nagyon kedvező áron adnak. Keddi napokon promóciót tartanak, amely keretében még kedvezőbben juthatunk a fonalakhoz, meghirdetett időpontokban pedig garázsvásárt, ahol az utolsó csomagokat árusítják ki. A rossz hír: csak csomagban árulják a fonalakat, általában 40 dkg-os úgynevezett "lot"-okban. 1-1 gombolyagot nem lehet, és igazán nem is éri meg venni.

Szintén külföldi vonatkozású, de már magyar weboldallal is rendelkezik az Álom Fonalak. A szlovák eGalanteria üzemelteti és többnyire Alizé fonalakat árulnak rendkívül kedvező áron. Én még nem rendeltem tőlük, de kacérkodom a gondolattal, ugyanis a postaköltség futárszolgálattal mindössze 220 Ft és 1 munkanapos kiszállítással kecsegtetnek, ha 14:00 óráig leadjuk a rendelést.

Magyar üzletek közül én személy szerint nagyon szeretem a Gombolydát, melynek nemcsak webáruháza, de üzletei is vannak, így a kiválasztott fonalakat élőben is meg lehet simogatni, hogy tudjuk, biztosan jó-e a választásunk. Nagyon sokáig kacérkodtam az Alizé Díva fonallal, mert sokan dicsérték, aztán, amikor szembesültem vele "élőben" rájöttem, hogy legyen bármilyen szép, sajnos nem az én fonalam.
Gombolyda üzletek az alábbi címeken találhatóak:
4025 Debrecen, Miklós u. 16.
1066 Budapest, Teréz körút 8.
1027 Budapest, Margit körút 24.
Győr, Liszt Ferenc u. 2.
Székesfehérvár, Kossuth u. 14. fszt 3.
6722 Szeged, Jósika u. 1.

Nagyon szeretem még a Burda üzleteket, főként a budapesti József (József krt. 21) és Vámház körúton (Vámház krt. 13.) lévőket. Sokféle fonalat árusítanak és gyakori a 2-t fizet 3-at vihet akció náluk. Ritkán megyek be, mert sajnos órákig képes vagyok tátani a számat és sok-sok pénzt vagyok képes otthagyni olyan fonalakért, amik "valamire majd jók lesznek" :)

Nagyon jó kis egyszeri ajánlatokat lehet kifogni a Vatera-n valamint a különböző facebook-csoportokban is, ahol kötni-horgolni szerető tagok egymás között cserélgetik, adják-veszik a megmaradt fonalaikat. Itt azonban nem árt óvatosnak lenni, ugyanis általában ezekből a fonalakból csak korlátozott mennyiség áll rendelkezése (főleg ha régebbi típusú fonalakról van szó), amiknél, ha nem elegendő a vásárolt mennyiség, akkor elég nehéz pótolni a hiányzó mennyiséget. A facebook-csoportokat könnyedén meg lehet találni, ha rákeresünk a "fonal" szóra és egy kattintással kérhetjük a csatlakozást a csoportokhoz. Amint az adminok jóváhagyták a csatlakozási kérelmet és elolvastuk a csoport-szabályzatot (nagyon fontos!), mehet is a böngészés.

Természetesen számtalan fonal webáruház és üzlet van még, a Google jó barátunk ebben az estben is :) Én a fent említett helyeken vásárolok a legszívesebben, remélem sikerült segítenem egy kicsit a blog olvasóinak. Szeretném leszögezni, hogy a megemlített helyeket nem reklámozni szeretném, ez az írás elsősorban az olvasókat hivatott segíteni és nem a webáruházak és üzletek tulajdonosait ;)

Jó vásárolgatást és ne feledjétek: Pénzért nem vehettek boldogságot, de fonalat igen, és az majdnem ugyanaz :)